woensdag 22 februari 2012

De rijschool : simpel? Forget it !!

Terug naar 't school , de rijschool dan nog. Toch een beetje raar om het opnieuw te moeten "leren". Niet da'k het allemaal weet...maar ik mag -denk ik-toch zeggen da'k wa ervaring heb.
Ja ,dat had je gedacht!
Ik moet toegeven dat het allesbehalve simpel is: al die technische uitleg in een taal die iets weg heeft van het frans gemengd met engels.
Daarbovenop het feit dat ze hier andere maten en gewichten hanteren ( zowel letterlijk als figuurlijk), maakt het voor een simpel boerken uit Lebbeke nie gemakkelijk om direct mee te zijn.
Nog vóór je met de vrachtwagen mag vertrekken, is het al helemaal anders dan bij ons in Europa: wij kijken even of alles in orde is en vertrekken. Hier moet je verplicht een "pre-check"maken d.w.z. dat je grondig moet nakijken of er geen technische mankementen zijn waardoor je -technisch gezien- een gevaar op de weg bent.
Okay, tot daar is iedereen mee...maar dan begint het.
Je moet het onderscheid kennen tussen een licht en een zwaar defect; en dat moet je dan ook nog eens op papier zetten.
Het komt er dus op neer dat de chauffeur gemakkelijk verantwoordelijk gesteld kan worden als er iets mis is: hij had het mankement moeten herkennen, noteren en bijgevolg niet vertrekken!

1 opmerking:

  1. hoi laurens als ge iets moet weten vraag het maar he, of het iets zal uithalen weet ik niet
    vele gr. E & N

    BeantwoordenVerwijderen