zaterdag 19 mei 2012

Allez Roulez (2)

Vandaag de highway door Toronto genomen. Best wel indrukwekkend. Per rijrichting 7 rijvakken, waarvan 4 met afritten en 3 voor de expressweg. Toronto, de economische hoofdstad van Canada, waar er dag en nacht druk verkeer is, heeft op die manier weinig files.

Ook interessant: een aparte strook in het midden voor car-poolers en voertuigen met min. 3personen (dus ook bussen) en dit op de ring rond Washington. Wel in één rijrichting en beperkt in afstand. Wij stonden in de file, de middenstrook niet...
Vandaag in Toronto een Indische radiozender ontdekt.  Je ziet hier volledig Indische wijken (tempels, winkels, bedrijven...) maar onder de Canadese chauffeurs bvb. zijn de Indiers echt niet graag gezien: ze werken onderbetaald en nemen het goeie werk af, een beetje zoals de oost-europeanen bij ons in de transportwereld. 'Les Tamuls' zien ze hier dus liever gaan dan komen.

En om het nog even te hebben over de muziek onderweg: de klassiekers blijven het hier goed doen (behalve in Quebec. Daar draaien ze vooral franstalige muziek).
Laurens vraagt vóór hij de radio opzet: 'beetje Bee Gees?'. Zegt dus genoeg.
Ook de rock classics en country-getinte muziek is populair. Af en toe vind je wat recenter werk maar dan krijg je zeker min. 1keer 'what doesn't kill you...' en 1keer Katy Perry te horen.
Laatst passeerde er een country-rocknummer. Waarover het ging viel ons pas op bij het refrein: 'cheeseburger in paradise' met complete beschrijving van de pickles tot de ketchup die erop moest....waarna naadloos werd overgegaan naar Bobby Womack :-) . Crazy...

1 opmerking:

  1. hallo, Hanne en Laurens

    Ik hoop dat jullie het goed maken daar in Canada.
    We volgen jullie al van in het begin, en moet zeggen dat ik al spannende verhalen heb gelezen.

    groetjes,
    Christel en Jean-Pierre

    jean-pierre.jacops@telenet.be

    BeantwoordenVerwijderen