donderdag 4 oktober 2012

Tip! (3).

En deze in de VS is ook één van onze tip-eet-én-shop-adresjes: The Cracker Barrel.
Op en top (en eróver) Amerikaans, toeristisch, vol snuisterijen, je kan er lang rondlopen én je kan er lang wachten op een tafel.
Het concept is gebaseerd op de klassieke, ouderwetse 'grootmoeders' keuken in combinatie met een prullariawinkel waar je ' nieuwe' ouderwetse spullen kunt kopen: van oud speelgoed en ouderwets snoep tot receptenboeken, kaders, potjes, kleren, zeepjes, frisdrank in ouwe flesjes enz... De winkel staat bomvol net als het restaurant dat gevuld is met authentieke ouwe foto's en voorwerpen.
Het is gericht op families en je ziet hier vooral blanke mensen (terwijl je in the waffle house meer zwarte mensen ziet). Je hoort er meestal country-muziek. Het terras buiten staat vol schommelstoelen en de zondag moet je hier aanschuiven rond brunchtijd.
Je kan er de ganse dag ontbijten. De joghurt met zwarte bessen, amandelen en granen, de muffins en hun pancakes zijn superlekker. Ook hun hashbrown-casserole en de verse broodjes zijn verslavend.
Lekker eten en entertainment...en het is niet simpel om met lege handen de winkel buiten te stappen!
Het eerste restaurant was in Tennessee en nu zijn er ongeveer 600 in de VS, verdeeld over 42 staten, hun motto is 'home away from home', er zijn wel ooit klachten geweest over homofoob personeelsbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten