zaterdag 2 juni 2012

Pech onderweg (3)

Vandaag toch nog een paar uurtjes gewerkt.
Opdracht: oplegger met lege flessen gaan lossen bij Coca-Cola in Lachine, een paar km van Dorval waar de trekker het weekend gestaan heeft.
Dus eerst met de taxi van de luchthaven naar de Sgt-yard náást de luchthaven. Een bus ernaartoe is er niet.
Blijkt de taxichauffeur na het horen van onze vraag zowat een inzinking te krijgen: 'this is not a good trip. I don't earn nothing. You should take the bus. This is not my day....' enz enz enz. Ondertussen was hij constant aan het zuchten en blazen én schéurde hij door de bochten, waarbij zelfs Laurens bedenkelijk keek...
Bleek die gast (Iraniër?) 180dollar huur te moeten betalen voor zijn taxi per dag! En na iedere rit moest hij telkens weer 3uur aanschuiven aan de luchthaven voor een nieuwe klant. Dus veel rijden zat er niet in en als hij dan natuurlijk een kort ritje kreeg, zoals bij ons, was dat lang wachten voor weinig geld.
Heel begrijpelijk zijn frustratie. En op die manier zal hij het niet lang volhouden, gezien zijn nogal bedenkelijke reactie. Want wij als klant hadden daar eigenlijk niets mee te zien.
We waren alleszins content heelhuids te arriveren op de yard! En het was 20 dollar voor een ritje van zo'n 3 km!
Beetje spannend begonnen, goed vertrokken. Blijkt de gps ons enkel te willen sturen naar Schwartz's, het joodse eettentje waar we de dag ervoor gaan eten zijn. Wat we ook doen...gaan eten moeten we. Graag, maar natuurlijk niet de bedoeling.
Na veel zoeken en sakkeren toch bij Coca-Cola beland. Gelost, praatje gemaakt met losser, afkomstig uit Congo (waarover later meer)... bij het vertrekken geraken de steunpoten van de oplegger vast op de helling van de afrit van de firma!
Een uur! heeft Laurens al zijn ervaring, koelbloedigheid en creativiteit uitgeperst om dat gevaarte in beweging te krijgen.
In de firma konden ze niet helpen 'omdat het weekend was en de juiste persoon niet aanwezig was' want 'ja het gebeurt vrijwel iedere dag en met de shunter -soort trekker waarmee ze de opleggers verplaatsen- is het zo opgelost. Maar die chauffeur komt pas maandag'. WTF????
Uiteindelijk is er een Sgt-collega gearriveerd, ook om te lossen, en die heeft onze camion met de zijne losgetrokken. Meer dan een uur!
Dit mogen we toch een beetje pech onderweg noemen, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten