maandag 16 juli 2012

Het forum.

In veel truckstop-restaurants zie je een halvemaan-vormige toog die vaak ingenomen wordt door truckchauffeurs.
En zo ontstaat er een soort discussie-forum waar je stoere verhalen, geleuter of interessante dingen hoort. Meestal zijn er 1of2personen die het hoogste woord voeren terwijl de rest luistert, wijselijk zwijgt of hoofdschuddend met de ogen draait naar de anderen.
Vandaag zat er zo'n man of acht en het ging over boetes, de flikken en 'the law'.
De een zijn schoonbroer had wegens gsm-en in de auto in Californië een boete gekregen van 575$+8u rijschool+rijbewijspunten kwijt.
De ander was tegengehouden in Florida met zijn camion wegens 'excessive lightning'. Hij had 107 lichtjes op zijn camion geïnstalleerd (waarop Laurens ook met zijn ogen draaide).
Volgens hem verraadde hij door zijn belichting de schuilplaatsen van de flikkenauto's die langs de route -berucht voor de drugstraffic- verdekt opgesteld stonden om drugskoeriers op te pakken. 'Just give me the ticket. If i have the money to buy the lights, i sure can pay the ticket'. Jaja...
En hoe selecteren de flikken de camions die ze willen controleren? 'If you got trash on your dash'. Want dan gaan ze ervan uit dat je slordig bent en ongedisciplineerd en dat je logboek niet zorgvuldig zal ingevuld zijn.
Diezelfde beweerde ook dat je in Arizona beboet wordt als de laptop, zelfs gesloten, naast of in de nabijheid van de chauffeur ligt.
Ondertussen werd de manager erbij gehaald door een van de chauffeurs omdat zijn steak te klein was (en hij kreeg prompt een tweede), werd er verder gediscussieerd over hoe je je moet gedragen tgo. de flikken, wat een grot overtreding is, wanneer je je handtekening niet moet zetten....en was er een andere chauffeur luidruchtig via zijn gsm-headset aan het onderhandelen over een vracht. Veel chauffeurs dragen dit trouwens in de VS...Laurens wilt zich ook zo'n headset aanschaffen om erbij te horen...alleen...we hebben geen gsm :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten