donderdag 26 juli 2012

Reislustigen.

Deze week een Calgary-collega ontmoet op een truckstop: de 24-jarige praatgrage Nicholas, sinds 1jaar chauffeur bij SGT, recent ook verhuisd naar Calgary, ook met een Peterbilt op zwier en afkomstig uit Moeskroen, België .
Zijn 21jaar oudere broer was zo'n 10jaar geleden op verlof geweest in Canada, was zo gefascineerd door het land dat hij ouders en broers aanspoorde om ook op verlof te gaan. Die waren ook enthousiast en 7jaar geleden is het ganse gezin geimmigreerd naar Quebec.
Eigenlijk zou Nicholas onze palet van St.germain meepakken richting Calgary, maar gezien we binnen moeten voor jaarlijks onderhoud, hadden ze beslist om ons gerief te laten staan.
En blijkbaar werkt er nog een Fransman in Calgary en zijn momenteel dus 3 van de 6chauffeurs Europeaan.

Onderweg ook Michael ontmoet, een Duitser  die op rondreis is door Zuid- en Noord-Amerika. Een kwieke arts op pensioen die zolang hij kan, van zijn vrijheid wil genieten en 1jaar rondtrekt in zijn mobilhome. Hij had trouwens 3000€ betaald om zijn camionet met de boot te laten overzetten van Hamburg naar Argentinië .
Normaal gezien reisden ze met 2 maar nu was hij tot in Chicago alleen op stap.
Hij was nu op weg naar Mount Rushmore om daarna route 66 af te rijden, die loopt van Chicago tot in Los Angeles. En daarna ging het naar New Orleans en alle tussenstops aan de oostkust om in Halifax ergens in oktober opnieuw de boot naar Europa te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten