woensdag 4 juli 2012

Rustdag 8.


We hebben onze rustdag wat vervroegd en staan geparkeerd bij Highland Park, in de buurt van Binghampton,NY.
Er is een supermarkt in de buurt, 24u open, waar je zo in en uitloopt naar het toilet én waar we vanmorgen, midden in de winkel ontbeten hebben. Je doet je inkopen, gaat betalen aan de kassa en gaat terug binnen zitten, tussen de rekken chips en koeken. Niemand die raar opkijkt, je ticket controleert of je in de gaten houdt...zou dat bij ons werken zonder dat de supemarkt failliet gaat :-) ?

En dan naar het park waar de fourth of july gevierd wordt. In de namiddag is het nog rustig. Je ziet veel families die hun hebben en houden hebben meegebracht: frigoboxen, dekens, handdoeken, stoelen, tenten, eten, zakken ijs....en die zich installeren, zoveel mogelijk in de schaduw, want het is nog maar eens...bloedheet.
En sommige hebben eten mee voor een gans regiment maar zijn ook zo sympathiek te willen delen met ons. Wat we vriendelijk afwijzen omdat we hun koel- en bakmethodes niet helemaal vertrouwen :-) .
Het is een leuk gedoe: je hoort alle soorten muziek, hier en daar wordt gedanst, overal rook en geknetter van de barbecues (die zie je in alle maten), er is een openlucht-zwembad, een carroussel...en je hoort de mensen hier en daar elkaar 'happy fourth' toewensen.
En op het plein is het zo'n beetje Vlaamse kermis met optredens van de plaatselijke fanfare en coverband.
Wat er niet te vinden is: alcohol en terrasjes. Alleen onze buurman op de parking, die zich daar geïnstalleerd heeft voor het vuurwerk, drinkt bier maar wel omhuld door een soort flessenhouder. In het openbaar alcohol drinken doen ze dus niet zomaar.
En zo rond 20u stroomt de massa toe, ook bepakt en bezakt voor het vuurwerk.
 Wat moet een mens nog meer hebben op zijn rustdag? Niets toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten