woensdag 15 augustus 2012

Always the king (1).

We zijn geen Elvis-fan maar vanmiddag was best wel indrukwekkend: honderden mensen die de man op 1of andere manier bewonderen en hier op een serene manier hun respect komen betuigen, weliswaar op zijn Amerikaans perfect geregisseerd.
Graceland, het landhuis dat Elvis op 22-jarige leeftijd kocht voor zijn ouders, is perfect onderhouden. Je kan de volledige benedenverdieping bezichtigen.
De bovenverdieping, die bewaard is zoals Elvis er leefde en waar hij ook gestorven is, is enkel toegankelijk voor Priscilla en Lisa Marie (hoewel de ex van LisaMarie, Nicolas Cage er in het geheim ook zou geweest zijn). En blijkbaar is 1fan er ooit in geslaagd een kijkje te nemen.
En in de meditation yard, ingericht door Elvis om tot rust te komen en waar hij nu samen met zijn ouders en grootmoeder begraven ligt, was het een overrompeling van bloemen en herdenkings-geschenken. Ook de Belgisch-Nederlandse fanclub-blijkbaar 1 van de grootste- had zijn bijdrage geleverd.
En aan de overkant van Graceland, langs de Elvis Presley Boulevard, vind jemusea, zalen waar ze optredens organiseren, restaurants en winkels. En daar hebben we ons efkes geïnstalleerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten