donderdag 16 augustus 2012

Nashville.

En om het feest compleet te maken, besloot Laurens om nog efkes te stoppen in nóg een Muziekstad.
Van George en Gwenn wisten we dat de TA-truckstop in Nashville zowat ín het centrum lag en inderdaad...te voet de brug over en we hoorden welke richting we uit moesten. De truckstop was trouwens geheel in stijl ingericht :-).

Nashville is de hoofdstad van Tennessee én van de countrymuziek.
Zo is er de grand ole opry, waar je 's werelds langst lopende live radioshow kunt bijwonen. En ook al hadden we maar een paar uurtjes...we hebben de sfeer kunnen opsnuiven.
In vergelijking met Memphis was Nashville naar ons gevoel cleaner, meer het grootstads-gevoel, blanker maar even muzikaal. Bij iedere stap die je zette, belandde je in een andere bar met een andere live- band.

En gezien we nog moesten eten: jack's  BarBQue binnengestapt, eerder per toeval...nadien gelezen dat dit één van de betere bbq-restaurants is...alhoewel restaurant...eerder een cafetaria waarbij je aanschuift en je eten op een isomo-bord op een dienblad meekrijgt. Wel lekker maar niet om van achterover te vallen: ribbetjes, 'porc shoulder', kip, kalkoen, 'beef', ...alles 'smoked' met mac'n cheese of 'mash' en zoet 'cornbread'. En dat is wel het typisch Zuiderse eten, in Texas vooral beef, in Tennessee vooral varken maar ze barbecuen zowat alles en houden wedstrijden over wie de beste barbecuesaus maakt .
En als je het Zuiden bezoekt, mag je niet naar huis zonder een paar 'boots'. Wij hebben onze maat nog niet gevonden :-) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten