woensdag 18 april 2012

Dag twee in Amerika.

Heel goed geslapen en het is prachtig zonnig weer!
Laurens heeft om 7u30 vanmorgen gelost (grote rollen papier, zoals bij Macharis dus...) en om 10u15 -na 10u stilstaan, verplicht in VSA- zijn we vertrokken naar de volgende klant in Connecticut. Onderweg ontbeten in een Dunkin'Donuts, niet super, wel een lekkere croissant.
Daarna nieuwe lading...oud papier, zoals bij Macharis dus....:-)
Nieuwe opdracht: oplegger afzetten in de staat Massachussets, lege meepakken, plastiek laden in de staat New York en vandaar naar Toronto.
Een uur later wordt de opdracht gewijzigd en moet de vracht oud papier naar Bromptonville in Quebec. De grens over dus...met als gevolg een ganse resem papieren, waarbij de chauffeur zelfs op zoek moet naar een fax- en kopieermachine. Laurens heeft vandaag al vaak "niet meer van deze tijd" gezucht.
Ondertussen ook firma-collega's ontmoet en dan hoor je telkens weer hetzelfde: SGT leidt goed op maar betaalt slecht. Een jong madammeke (een Engelstalige Canadese) was bezig aan haar laatste reis bij SGT. Ze wilde wat dichter bij huis werken en wat meer thuis zijn bij haar kinderen (nu was ze soms een maand van huis). Maar de voornaamste reden voor haar ontslag -ze werkte er een jaar-was: "they cheated on me, they didn't pay me right".
Greep uit de radio-muziek vandaag: Dexy's midnight runners, The Bee Gees, Blondie, The Police, Earth Wind&Fire, Queen, Supertramp, The Spencer Davis Group, Donna Summer,The Knack, Steve Millerband...en heel veel Amerikaanse reclameboodschappen. Het is Stubru niet, maar alla...een mens moet zijn klassiekers waarderen.
En wie bepaalde namen niet herkent: prijs je gelukkig...dat wil zeggen dat je nog heel jong bent :-)
Wat de foto's betreft: de meeste worden vanuit de rijdende camion getrokken en zullen dus niet altijd van superkwaliteit zijn...
En wat rijdende camions betreft: er wordt hier, in vergelijking met Europa gevlamd! Laurens'wagen staat afgesteld op 100 en hij wordt steevast voorbijgevlogen. En in de afdalingen wordt bijna niet afgeremd...dus aan 120km/uur naar beneden, wow...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten