dinsdag 24 april 2012

Rustdag!

En wat wil dat zeggen? Alles rustig aan vandaag: lang slapen, ontbijten op zijn Belgisch, douchen, skypen met het thuisfront want we hebben een ganse dag super-internet, naar het journaal kijken, beetje aan de blog werken en tetteren met een Sgt-collega.
Na 70u werken, ben je in de VS verplicht om 36u stil te staan. Wel mag je met enkel de trekker, dus zonder oplegger, rondrijden.
Dat hebben we dan ook gedaan om iets verderop te gaan eten, want op de truckstop vinden we enkel mcdonald-hamburgers en hotdogs. Toch nog es lekker gegeten in een op en top Amerikaans restaurant omgeven door wel 25 tv-schermen, elk op een andere zender...maf. Maar lekker, veeeel te veel (doggybag werd aangeboden) en sympathieke bediening.

Over het algemeen zijn de truckstops goed uitgerust. De bekendste, met een goede reputatie zijn de Flying J's. Propere, grote douches (met tanken verzamel je gratis douches), meestal wasmachines en drogers, een winkel, een tv-zaal en 1 of meerdere eetgelegenheden, internet is over het algemeen betalend (vandaag hebben we 4,79$ betaald voor 24u internet-gebruik (tot in de vrachtwagen!).
Op sommige truckstops vind je zelfs verwarmingstoestellen om aan te sluiten op de camion; de winters kunnen hier zo bar zijn dat de batterij niet voldoet om de wagen opgewarmd te krijgen.
Het dagje rust heeft alleszins deugd gedaan. De eerste werkweek was spannend, best wel stresserend en vermoeiend en heel indrukwekkend...op naar de tweede werkweek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten