vrijdag 7 september 2012

Howdy!

We staan geparkeerd op de flying j in Cheyenne, Wyoming, we hebben internet gekocht dat -halleluja- tamelijk werkt, dus we kunnen wat bijpraten...
We zijn dus vertrokken op 30augustus vanuit Montreal naar Laredo, Texas. Daarvoor was het oostkust-werk, wat geen goed deed aan de motivatie en het enthousiasme.
Voor alle duidelijkheid: moest Sgt in Belgie staan, dan had Laurens allang ontslag genomen.  Maar nu kan dit niet gezien zijn werkvergunning vasthangt aan de firma.
Langs de andere kant blijven we voor ogen houden dat we dankzij Sgt deze fantastische reis kunnen maken. En dan neem je de portie frustratie erbij :-).
Dus...we 'mochten' weer naar Laredo!
Het tempo lag wat hoger dan de vorige reis want op dinsdag 4sept moest de vracht al in Mexico staan.
En dit hadden we mee:
En waar we het opgepikt hadden -bij een Mexicaan in Quebec- hadden ze nog meer van dat...

Dinsdagmiddag gearriveerd in Laredo, ingecheckt in een motel -in de camion 38°dit keer- want we moesten wachten tot de woensdag voor een rit richting Calgary (wat Laurens gevraagd had én gekregen).
Motel was wel leuk maar...geen internet.
De woensdag vertrokken tot halfweg Texas. En af en toe hadden we het gevoel in een filmdecor rond te rijden:
Donderdagavond werd het film-gevoel nóg sterker in Amarillo.
Hier loopt een stuk van route 66 en 1 van de must-see-plaatsen is de Cadillac Ranch. Tien cadillacs, in the middle of nowhere, met de neus in de grond geplant, gedecoreerd met graffiti door bezoekers. Wonderlijk.

En daarna, nóg wonderlijker, gaan eten in 'the big texan', op aanraden van George en Gwenn.
In 1 woord: s-u-p-e-r! Een steakhouse waar je superlekker kan eten en de ganse bedoening is er kílometers over zodat het eigenlijke een fantastische belevenis is. Alles is tot in de details ingericht als 'cowboyland': er is een saloon, een schiettent, een motel, een horse-motel, het loopt er vol met cowboys en -girls en je kan er lekkere steak eten (we waanden ons weer even in België !). En leuk detail: je kan er een 72oz steak gratis eten als je het binnen een uur opeet. D.w.z een dikke 2kg steak, een slaatje, een broodje, een pelle-patat en 3gefrituurde 'shrimps'. Dit alles twv 72dollar. Toen wij er waren, hebben er 3gasten geprobeerd, geeneen geslaagd :-) . Dit was een gouden tip, G&G!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten