woensdag 12 september 2012

Rustdag 14.

Die begon eigenlijk gisteren-namiddag al. Na een open gesprek met Stan, de dispatch in Calgary, die sinds 3 maand voor SGT werkt en zowat hetzelfde gevoel bij het reilen en zeilen in de firma verwoordde als wij. Hij begreep onze frustratie perfect en raadde Laurens aan om toch bij een andere firma te solliciteren als hij  de kans kreeg. Tja...
En daarna hebben we de namiddag doorgebracht in een internet-café in Edmonton. We hadden immers de dag ervoor vernomen dat SGT de werkvergunning-verlenging van Laurens nog niet aangevraagd had :-\  en dus moesten we in allerijl en zo'n beetje a l'improviste de aanvraag versturen via internet. Stress, zweten, vloeken...enfin de herinnering aan het eindeloze papierwerk in België  was levendig aanwezig.
En nu is het afwachten. De kans bestaat dat Laurens vanaf maandag niet mag werken tot de papieren in orde zijn. We mogen alleszins niet naar de VS omdat het risico te groot is dat we daarna Canada niet meer binnenmogen zonder geldige werkvergunning...een gans gedoe dus....we weten niet wat ons te wachten staat vanaf zondagavond.
Gisteravond dan maar wat afleiding gezocht: naar de cinema geweest in één van de grootste 'malls' ter wereld, de west Edmonton mall. Hier vind je zo'n 800 winkels, 100 restaurants, een schaatsbaan,een waterpark, een zeilschip, een aquarium, een zeehondenshow, een Chinese supermarkt enz enz enz. Best wel indrukwekkend én vermoeiend.
Maar de film was leuk ('Ted'). De portie tortilla's die wij gekocht hadden, was in ons ogen gigantisch maar eigenlijk bescheiden in vergelijking met de hopen chips, popcorn en cola die de mensen rond ons verorberden.

Vandaag dan nog maar es een paar uur doorgebracht in een Peterbilt-garage wegens problemen met de batterij. Zucht.
En vanavond lekker gaan eten in de 'mall'. Voor het eerst superlekkere mosseltjes gegeten...bij een Italiaan.
En morgen telefoonboeken gaan laden in Edmonton, voor New Hampshire. We weten alleen niet of wíj die gaan lossen in de VS -de werkvergunning weet je wel- we rijden alleszins in de juiste richting maar dan wel via de Transcanadian highway, een 2-vaksbaan, 2000km aan een stuk bos. We zullen best een overlevingspakketje meenemen :-) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten