zondag 9 september 2012

Montana.

En het landschap gaat naadloos over bij het binnenrijden van Montana in...meer van hetzelfde. En nog meer koeien, paarden, veel herten en ook een kudde buffels gezien. En schapen, wat hier toch uitzonderlijk is, voortgedreven door 1cowboy op de quad en 2 cowgirls te paard. En natuurlijk was er dat ene zwarte schaap dat niet meekon met de kudde...:-)
En de Rocky Mountains zijn er ook natuurlijk, die lopen nl. van in New Mexico tot in Canada en Alaska

Om de 15á 20km kom je een dorp tegen, het ene al kleiner dan het andere, met namen als Moccassin, sweet grass en deze vond Laurens ook hilarisch :-).
En in de grotere dorpen vind je een benzinestation mét koffie en daarnaast een western-winkel. Voor ons zó uit de film weggelopen, met de meest fantastische koopwaar zoals lasso's, verschillende merken cowboyhoeden en -laarzen, zadels, ... Maar hier komen de locals 'grease for my boots' vragen en vind je stevige loodzware jassen en werkkledij...want dit is voor hen real life en dat 'cowboy'-leven zal niet zo romantisch-avontuurlijk zijn als wij het kennen uit de film maar eerder loodzwaar. Weeral prachtig om door te rijden en plaatjes van te schieten...maar hier leven...daarvoor heb je volgens ons een grote dosis passie, avontuurlijkheid en uithouding nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten