zondag 23 september 2012

Tip! (2).

Op het vliegtuig stappen...dat zat er niet echt in :-) .
Dus onze moed samengeraapt en we zijn weer vertrokken.
Eerst gisteren een geladen oplegger gehaald in Clermont, zo'n 300km ten noorden van St.Germain.
Vanmorgen die afgezet op de yard in Montreal en een andere met rollen papier opgepikt om te lossen in Newark in de staat New Jersy.
Dus nu in de staat New York, kwam er toevallig een nieuwe eet-tip uit de lucht gevallen. Na het zien van een groot reclamepaneel, terechtgekomen bij 'olympic diner' zo'n 100 km. van (stad) New York.
En het is wsch de eerste keer dat we het gevoel hadden ergens bij ons te zitten eten.
Misschien niet zo vreemd als je weet dat de bazin een Griekse vrouw is, we schatten 55jaar, 38 jaar geleden Griekenland verlaten, een aantal jaar in Australië  gewoond en nu al een tijd in de VS.
Ze heeft nog een sterk Grieks accent naar eigen zeggen omdat ze nooit Engelse les heeft kunnen volgen.
Ze vond Australië  als land mooier dan de VS maar hier is het opstarten en houden van een zaak makkelijker.
Ze gingen nog regelmatig terug naar Griekenland. Zo wilden ze volgend jaar zeker nog es de 86-jarige broer van haar man opzoeken.
Gemoedelijke sfeer, veel locals en de bediening is supervriendelijk en ongedwongen. En het eten...héél lekker: de groenten níet platgekookt en iets anders dan de eeuwige wortelen, de groene boontjes gestoofd met wat look en kruiden, asperges, artisjok, lekkere puree van echte aardappelen, lekkere citroensaus.
En de prijs is ook niet te versmaden: nog geen 30$ voor ons twee (soep, slaatje, dessert -waar we niet zo wild van waren- en frisdrank inbegrepen).
En dit is geen keten, wat toch niet zo evident is in de VS.
Dus voor wie hier ooit in de buurt komt: een kleine ommetoer loont echt de moeite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten